Όλα τα άρθρα

12 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ / VULGATA

Η νέα σειρά των ΠΕΚ, VULGATA, κυκλοφορεί από σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2106, στα βιβλιοπωλεία.

Η συγκεκριμένη σειρά ανήκει στο ευρύτερο πεδίο της επιστημονικής εκλαΐκευσης και τα βιβλία της απευθύνονται σε ανθρώπους λυκειακής εκπαίδευσης τους οποίους συναρπάζει η περιπέτεια της επιστημονικής έρευνας και της επιστημονικής γνώσης. Το κλειδί για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το ταξίδι είναι η αμεσότητα, η διαύγεια και η απλότητα του κειμένου.

Τον ίδιο στόχο έρχεται να υπηρετήσει και η αισθητική των εξωφύλλων: ποικιλία χρωμάτων, ρευστότητα στο σχέδιο, ανάδειξη της ανθρώπινης χειρονομίας. Κι αυτό γιατί, παρά την αυστηρότητα της επιστημονικής μεθόδου, η επιστημονική έρευνα και γνώση αφορούν πρωτίστως την ανθρώπινη φαντασία και την ανθρώπινη δημιουργικότητα.

Φλοδοξία της VULGATA; Nα «εκλαϊκεύσει» σε βάθος την επιστημονική γνώση της εποχής μας!

Ο πρώτος τίτλος της νέας σειράς VULGATA είναι ‘ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ: Ένα ταξίδι στην εσωτερική μας πραγματικότητα’, του Στέφαν Κλάιν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

“Ας αφήσουμε πίσω μας ό,τι γνωρίζαμε για τα όνειρα κι ας ξεκινήσουμε πάλι απ’ την αρχή!

Όπως έδειξε πρόσφατα η επιστημονική έρευνα, ο ύπνος –σε κάθε φάση του– συνοδεύεται από όνειρα. Ονειρευόμαστε, λοιπόν, στο ένα τρίτοτηςζωής μας. Και τούτη η παράλληλη πραγματικότητα γεννιέται από εμάς, είναι μια πραγματικότητα στην οποία εμείς πρωταγωνιστούμε. Επιπλέον, η σημασία της για την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη μοίρα είναι κάτι που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ήδη από την αυγή της ιστορίας του. Αυτό δείχνουν οι σπηλαιογραφίες με κοιμώμενους που ονειρεύονται, οι λαϊκοί ονειροκρίτες της αρχαιότητας και των νεότερων χρόνων, οι ιστορικές αναφορέςσε όνειρα-οιωνούς, αλλά και η κεντρική θέση που κατέχουν τα όνειρα στη σύγχρονη ψυχανάλυση.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη και στιςνέες ψηφιακές τεχνολογίες, οι γνώσεις μας για τα όνειρα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Ο Στέφαν Κλάιν αφηγείται με μοναδική δεξιοτεχνία και θαυμαστή σαφήνεια τι είναι τα όνειρα, πώς γεννιούνται στον εγκέφαλό μας, τι φανερώνουν για τον βαθύτερο εαυτό μας και πώς επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και προσφέροντας νέεςδυνατότητες. Τα θεωρεί πηγή δημιουργικής έμπνευσης, μέσο για να διαμορφώσουμε το μέλλον, αλλά και το κλειδί για το αίνιγμα της ανθρώπινης συνείδησης. Είναι με άλλα λόγια, η ανεξερεύνητη πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης, η οποία περιμένει να την ανακαλύψουμε.”

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του βιβλίου.