Όλα τα άρθρα

21 Δεκεμβρίου 2017

Κατανοώντας την Εξέλιξη | Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς με τον Κώστα Καμπουράκη

Oι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, διοργανώνουν δύο εργαστήρια για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τον Κώστα Καμπουράκη με θέμα τη διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης, στις 5 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης στην Αθήνα (Θουκυδίδου 4, Πλάκα).

Το πρώτο εργαστήριο θα διεξαχθεί από 10:30 έως 13:30 και το δεύτερο από 14:30 έως 17:30.

Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.

Ενημέρωση: Οι θέσεις για τα εργαστήρια συμπληρώθηκαν.

Πληροφορίες για το εργαστήριο:

Το εργαστήριο αποσκοπεί καταρχάς στην παρουσίαση βασικών συμπερασμάτων από έρευνες οι οποίες αφορούν τα εννοιολογικά εμπόδια που δυσχεραίνουν την κατανόηση των φαινομένων και των διαδικασιών της εξέλιξης.

Ο δεύτερος βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών προκειμένου να αναπτυχθούν και να παρουσιαστούν διδακτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων και την αποτελεσματική διδασκαλία εννοιών και διαδικασιών της εξελικτικής βιολογίας στις διάφορες βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Κώστας Καμπουράκης είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (Τμήμα Βιολογίας και Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών), διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού Science & Education και της εκδοτικής σειράς Science: Philosophy, History and Education των εκδόσεων Springer. Έχει γράψει τα βιβλία Κατανοώντας την εξέλιξη (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2017), Making Sense of Genes (Cambridge University Press, 2017) και έχει επιμεληθεί τα βιβλία Newton’s Apple and Other Myths about Science (Harvard University Press, 2015) και The Philosophy of Biology: A Companion for Educators (Springer, 2013).