Βιολογία

CAMPBELL: ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι

Η χημεία της ζωής – Το κύτταρο – Γενετική (Μετάφραση της 12ης αμερικανικής έκδοσης)
Μετάφραση: Δήμος Αυγερινός Χριστίνα Ευτύχη Θόδωρος Κοκκορόγιαννης Μαριλένα Παπαϊωάννου
Επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Κ. Μοσχονάς

Ήδη από την πρώτη έκδοσή της, το 1987, η Βιολογία του Neil A. Campbell θεωρήθηκε ένα απ’ τα σημαντικότερα συγγράμματα στον τομέα των βιοεπιστημών. Το ανά χείρας βιβλίο είναι η μετάφραση της 12ης έκδοσης της Βιολογίας και αποτελεί ένα πρότυπο ακρίβειας, καινοτομίας και αριστείας. Συνδυάζει κείμενο και εικονογράφηση με τέτοιον τρόπο, ώστε οι φοιτητές να μπορέσουν να κατανοήσουν σε βάθος σημαντικές έννοιες της βιολογίας και παράλληλα να εξασκήσουν τις επιστημονικές τους δεξιότητες. Προσφέρει μια έγκυρη, τεκμηριωμένη, σύγχρονη και παιδαγωγικά καινοτόμο εμπειρία, μέσω της οποίας οι φοιτητές θα μυηθούν στον συναρπαστικό κόσμο της βιολογίας. Παρέχει δε πολλά νέα οπτικά βοηθήματα, όπως επίσης πλήθος άλλων εργαλείων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών. Συνεχίζοντας το αρχικό όραμα του Neil A. Campbell, η συγγραφική ομάδα παραδίδει στους φοιτητές ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα που θα τους παρακινήσει να συμμετέχουν ενεργητικά στη διαδικασία της μάθησης.

ΕΤ: Tο βιβλίο υπάγεται στον Nόμο περί Eνιαίας Tιμής Bιβλίου, δηλαδή ισχύει μέγιστη έκπτωση 10%.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

LISA A. URRY

Η Lisa Urry είναι καθηγήτρια στο Κολλέγιο Mills του Oakland (Καλιφόρνια) και υπήρξε από τους κύριους συντελεστές του περιεχομένου της έκδοσης Βιολογία: Μορφή και λειτουργία στα ζώα. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Tufts, απ’ όπου πήρε διπλό πτυχίο (γαλλικά και βιολογία), και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στη μοριακή βιολογία και στην αναπτυξιακή βιολογία στο ΜΙΤ. Μετά το διδακτορικό της εργάστηκε στην Ιατρική Σχολή του Harvard και στα Πανεπιστήμια Tufts και του Berkeley. Άρχισε να διδάσκει στο Κολλέγιο Mills, όπου σήμερα κατέχει την έδρα Letts-Villard και είναι πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διάφορα πεδία, με έμφαση στην έκφραση των γονιδίων κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη. Τα σημερινά ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του θαλάσσιου αχινού. Η Lisa Urry συμμετέχει δραστήρια στη διεύρυνση των ευκαιριών για τις γυναίκες στην έρευνα και τη διδασκαλία των θετικών επιστημών.

 

MICHAEL L. CAIN

Ο Michael L. Cain είναι οικολόγος, εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας.

 

PETER V. MINORSKY

Ο Peter Minorsky συνέβαλε καθοριστικά στον ανασχεδιασμό του περιεχομένου της έκδοσης Βιολογία: Μορφή και λειτουργία στα φυτά. Είναι καθηγητής στο Κολλέγιο Mercy της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει εξέλιξη, οικολογία, βοτανική και γενική βιολογία. Επίσης, είναι επιστημονικός συντάκτης του περιοδικού Plant Physiology. Πήρε πτυχίο βιολογίας από το Κολλέγιο Vassar και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, στη φυσιολογία φυτών, στο Πανεπιστήμιο Cornell. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin (Madison) και κατόπιν δίδαξε στο Κολλέγιο Kenyon, στο Κολλέγιο Union, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Western Connecticut και στο Κολλέγιο Vassar. Είναι ηλεκτροφυσιολόγος και μελετά την απόκριση των φυτών στο στρες, καθώς και τις πιθανές επιδράσεις του γεωμαγνητισμού στη φυτική ανάπτυξη.

 

STEVEN A. WASSERMAN

Ο Steve Wasserman είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο San Diego. Πήρε πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Harvard και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στις βιολογικές επιστήμες, στο ΜΙΤ. Κατά τη μεταδιδακτορική του εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Berkeley μελέτησε τις τοπολογικές μεταμορφώσεις του DNA, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στη ρύθμιση των σηματοδοτικών μηχανισμών. Έχει εκπονήσει πολλές μελέτες στα πεδία της εμβρυογένεσης, της αναπαραγωγής και της ανοσίας, χρησιμοποιώντας τη Drosophila ως οργανισμό-μοντέλο. Ως καθηγητής στο Southwestern Medical Center του Texas και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (San Diego), δίδαξε γενετική, ανάπτυξη και φυσιολογία τόσο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές βιολογίας όσο και σε φοιτητές ιατρικής. Έχει καθοδηγήσει ερευνητικά τουλάχιστον 12 διδακτορικούς φοιτητές, αλλά και σχεδόν 40 ακόμη φιλόδοξους νέους επιστήμονες, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και στη μέση εκπαίδευση. Έχει βραβευθεί από ιδρύματα όπως το Markey Cheritable Trust και το David and Lucille Packard Foundation, ενώ το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο «Εξαίρετης Διδασκαλίας» για τις προπτυχιακές σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (San Diego).

 

REBECCA B. ORR

Η Rebecca B. Orr είναι βιολόγος και καθηγήτρια στο τμήμα Βιολογίας του Collin College.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Εξέλιξη, θέματα βιολογίας και επιστημονική έρευνα

2. Το χημικό πλαίσιο της ζωής

3. Νερό και ζωή

4. Ο άνθρακας και η μοριακή ποικιλότητα της ζωής

5. Δομή και λειτουργία των μεγάλων βιολογικών μορίων

6. Περιήγηση στο κύτταρο

7. Δομή και λειτουργία των μεμβρανών

8. Εισαγωγή στον μεταβολισμό

9. Κυτταρική αναπνοή και ζύμωση

10. Φωτοσύνθεση

11. Κυτταρική σηματοδότηση

12. Ο κυτταρικός κύκλος

13. Μείωση και φυλετικοί βιολογικοί κύκλοι

14. Ο Μέντελ και η έννοια του γονιδίου

15. Η χρωμοσωματική βάση της κληρονόμησης

16. Η μοριακή βάση της κληρονόμησης

17. Γονιδιακή έκφραση: Από το γονίδιο στην πρωτεΐνη

18. Ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης

19. Ιοί

20. Τεχνολογία του DNA και βιοτεχνολογία

21. Τα γονιδιώματα και η εξέλιξή τους

Παράρτημα Α: Απαντήσεις
Παράρτημα Β: Ταξινόμηση των έμβιων όντων
Παράρτημα Γ: Σύγκριση οπτικού και ηλεκτρονιακού μικροσκοπίου
Παράρτημα Δ: Επισκόπηση επιστημονικών δεξιοτήτων

Πηγές
Γλωσσάρι
Ευρετήριο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Επιστημονική επιμέλεια
  Νίκος Κ. Μοσχονάς
 • Μετάφραση
  Δήμος Αυγερινός
  Χριστίνα Ευτύχη
  Θόδωρος Κοκκορόγιαννης
  Μαριλένα Παπαϊωάννου
 • Σχεδίαση εξωφύλλου
  Νίκος Βαρδάκης
 • ISBN εντύπου
  978-960-524-934-2
 • Κωδικός στον Εύδοξο
  122077936
 • A' έκδοση
  6/2023
 • Τίτλος πρωτοτύπου
  Campbell Biology, 12th edition, by Lisa Urry, Michael Cain, Steven Wasserman, Peter Minorsky, Rebecca Orr (Pearson, 2021)
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  656 21 29 σκληρόδετο Έγχρωμο βιβλίο τετράχρωμο
 • Τιμή καταλόγου
  70,00