BERG JEREMY M. TYMOCZKO JOHN L. STRYER LUBERT

ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

(μετάφραση της 7ης αμερικάνικης έκδοσης)
Μετάφραση: Δραΐνας Διονύσης Χατζηλουκάς Στάθης Παπαδόπουλος Γεώργιος Κ. Αλετράς Αλέξης Κωνσταντίνου Αικατερίνη Κούβελας Ηλίας

Από τη πρώτη έκδοση της ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ του Lubert Stryer το 1975 (σήμερα Berg, Tymoczko και Stryer), αυτό το πρωτοποριακό σύγγραμμα βοήθησε σημαντικά στη διαμόρφωση του τρόπου διδασκαλίας της βιοχημείας, και έχει καταστεί ένα από τα πιο αξιόπιστα βιβλία στο πεδίο. Προσφέρει εξαιρετικά καθαρή γραφή, πρωτοποριακά γραφικά, κάλυψη των πιο πρόσφατων σημαντικών τεχνικών και ανακαλύψεων, και ως σήμα-κατατεθέν δίνει έμφαση στον συσχετισμό με τη βιολογία και την ιατρική. Η έβδομη έκδοση έχει επικαιροποιηθεί πλήρως, και συμπεριλαμβάνει πολλές νέες προόδους στη κατανόηση της γονιδιακής ρύθμισης, καθώς και ανανεωμένη κάλυψη της ολοκλήρωσης του μεταβολισμού στα πλαίσια της δίαιτας και της παχυσαρκίας. Έχουν προστεθεί πολλά νέα ιατρικά παραδείγματα ώστε η βιοχημεία να καταστεί μια ζωντανή πραγματικότητα για τους φοιτητές, και τους καθηγητές συγγενών μαθημάτων. Ο νέος συνεργάτης της έκδοσης, Dr. Gregory Gatto, ενεργός ερευνητής στη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, εξασφαλίζει ότι η έβδομη έκδοση παρουσιάζει τις τεχνολογίες αιχμής στη σύγχρονη βιοχημική έρευνα που πρέπει να κατανοήσουν οι φοιτητές. Οι ασκήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχουν αναθεωρηθεί και επικαιροποιηθεί, παρέχοντας στους φοιτητές πολλές εξαίρετες νέες ασκήσεις ώστε να ελέγχουν το πόσο καλά κατανοούν την ύλη.

Η έκδοση υποστηρίζεται από πλούσιο διαδικτυακό υλικό ελεύθερα προσβάσιμο, όπως, π.χ., απεικόνιση βιοχημικών δομών στην «Τράπεζα Πρωτεϊνικών Δεδομένων», «ζωντανές εικόνες», παρουσίαση τεχνικών και μηχανισμών αντιδράσεων, ηλεκτρονικές διαφάνειες και άλλα χρήσιμα εποπτικά μέσα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Στους διδάσκοντες και τους φοιτητές παρέχεται ένα σύνολο πολυμέσων και συμπληρωμάτων, με καινοτόμα εργαλεία τα οποία στηρίζουν μια ποικιλία διδακτικών και μαθησιακών προσεγγίσεων, από την ιστοσελίδα της αγγλικής έκδοσης: bcs.whfreeman.com/berg7e/#644431__665077__

Ζωντανές εικόνες, που επιτρέπουν στους φοιτητές να εξερευνήσουν τις δομές των πρωτεϊ­νών στις 3 διαστάσεις. Μπορούν να μεγεθύνουν και να περιστρέψουν τις «ζωντανές» δομές των πρωτεϊνών, ώστε να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της τριδιάστατης φύσης τους. Επίσης, μπορούν να πειραματιστούν με τους διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης (χωροπληρωτικός, με σφαίρες και ράβδους, κορδέλας, κορμού) μέσω μιας φιλικής προς τον χρήστη εφαρμογής.

Φροντιστήρια βασισμένα πάνω στις θεμελιώδεις έννοιες από τον Neil D. Clarke βοηθούν τους φοιτητές να αποκτήσουν διαισθητική κατανόηση μερικών από τις πιο δύσκολες έννοιες που καλύπτονται στο βιβλίο.

Αναπαράσταση τεχνικών με κινούμενα σχέδια που βοηθούν τους φοιτητές να συλλάβουν το νόημα των τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην εξερεύνηση γονιδίων και πρωτεϊνών.

• Με την αυτοαξιολόγηση οι φοιτητές μπορούν να ελέγξουν, διαδικτυακά, το πόσο καλά κατανοούν την ύλη, με ένα μικρό διαγώνισμα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής για κάθε κεφάλαιο, καθώς και ένα διαγώνισμα ανασκόπησης γνώσεων γενικής χημείας.

• Η Τράπεζα θεμάτων προσ­φέρει περισσότερες από 1500 ερωτήσεις σε τροποποιήσιμη μορφή σε Microsoft Word.

• Για τα περισσότερα μοριακά μοντέλα δίνεται στο τέλος της λεζάντας τους ο κωδικός της Τράπεζας Πρωτεϊνικών Δεδομένων (.pdb), παρέχοντας στον φοιτητή εύκολη πρόσβαση στο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τη παραγωγή της εικόνας, από την ιστοσελίδα www.pdb.org. Στην ίδια σελίδα υπάρχει διαθέσιμη μια ποικιλία εργαλείων για την απεικόνιση και ανάλυση τριδιάστατων δομών.

• Όλο το εικονογραφικό υλικό της ελληνικής έκδοσης σε ηλεκτρονικές διαφάνειες (αρχεία .ppt) υπάρχει ελεύθερα διαθέσιμο, από την παρούσα ιστοσελίδα.

• Για πιο εύκολη χρήση από διδάσκοντες και φοιτητές, οι αναλυτικές απαντήσεις στις ασκήσεις του βιβλίου είναι αναρτημένες ΕΔΩ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

BERG JEREMY M.

Ο Jeremy M. Berg είναι τακτικός καθηγητής υπολογιστικής βιολογίας και βιολογίας συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, και διευθυντής του Ινστιτούτου Εξατομικευμένης Ιατρικής. Απόφοιτος των πανεπιστημίων Stanford και Harvard, διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Γενικών Ιατρικών Επιστημών των ΗΠΑ και πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Για το ερευνητικό και το διδακτικό του έργο έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

TYMOCZKO JOHN L.

Ο John L. Tymoczko είναι τακτικός καθηγητής βιολογίας στο Κολέγιο Carleton. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σικάγου, έχει πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο στο πεδίο της βιοχημείας.

STRYER LUBERT

Ο Lubert Stryer είναι ομότιμος καθηγητής κυτταρικής βιολογίας και νευροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Harvard, είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών και της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Για το ερευνητικό του έργο έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, ενώ το 2006 του απονεμήθηκε το Εθνικό Μετάλλιο για τις Επιστήμες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μέρος I. Ο μοριακός σχεδιασμός της ζωής
1    Bιοχημεία: Μια εξελισσόμενη επιστήμη
2    Δομή και λειτουργία των πρωτεϊνών
3    Εξερευνώντας τις πρωτεΐνες και τα πρωτεώματα
4    DNA, RNA και η ροή των γενετικών πληροφοριών
5    Εξερευνώντας τα γονίδια και γα γονιδιώματα
6    Εξερευνώντας την εξέλιξη και τη βιοπληροφορική
7    Αιμοσφαιρίνη: Πορτρέτο μιας πρωτεΐνης σε δράση
8    Ένζυμα: Βασικές αρχές και κινητική
9    Στρατηγικές κατάλυσης
10    Στρατηγικές ρύθμισης
11    Υδατάνθρακες
12    Λιπίδια και κυτταρικές μεμβράνες
13    Μεμβρανικοί δίαυλοι και αντλίες
14    Πορείες μεταγωγής σήματος

Μέρος II. Mετατροπή και αποθήκευση ενέργειας
15    Μεταβολισμός: Βασικές έννοιες και σχεδιασμός
16    Γλυκόλυση και γλυκονεογένεση
17    Ο κύκλος του κιτρικού οξέος
18    Οξειδωτική φωσφορυλίωση
19    Οι φωτεινές αντιδράσεις της φωτοσύνθεσης
20    Ο κύκλος του Calvin και η πορεία των φωσφορικών πεντοζών
21    Ο μεταβολισμός του γλυκογόνου
22    Ο μεταβολισμός των λιπαρών οξέων
23    Η ανακύκληση των πρωτεϊνών και ο καταβολισμός των αμινοξέων


Μέρος III. Η σύνθεση των βιομορίων

24    Η βιοσύνθεση των αμινοξέων
25    Η βιοσύνθεση των νουκλεοτιδίων
26    Η βιοσύνθεση των μεμβρανικών λιπιδίων και των στεροειδών
27    Η ολοκλήρωση του μεταβολισμού
28    Αντιγραφή, επιδιόρθωση και ανασυνδυασμός του DNA
29    Σύνθεση και επεξεργασία του RNA
30    Σύνθεση των πρωτεϊνών
31    Ο έλεγχος της γονιδιακής έκφρασης στους προκαρυώτες
32    Ο έλεγχος της γονιδιακής έκφρασης στους  ευκαρυώτες

Μέρος IV. Η απόκριση σε περιβαλλοντικές μεταβολές
33    Αισθητικά συστήματα
34    Το ανοσοποιητικό σύστημα
35    Μοριακοί κινητήρες
36    Ανάπτυξη φαρμάκων

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Μετάφραση
  Δραΐνας Διονύσης
  Χατζηλουκάς Στάθης
  Παπαδόπουλος Γεώργιος Κ.
  Αλετράς Αλέξης
  Κωνσταντίνου Αικατερίνη
  Κούβελας Ηλίας
 • Επιστημονική επιμέλεια
  Καραμανλίδης Αζαρίας
  Παπαδόπουλος Γεώργιος Κ.
 • ISBN
  978-960-524-432-3
 • Κωδικός στον Εύδοξο
  41954660
 • Έτος Α' έκδοσης
  2014
 • Έτος τρέχουσας έκδοσης
  2015
 • Τίτλος πρωτότυπου
  "Biochemistry", W.H. Freeman, 7th edition, 2012
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  1252 21 29 σκληρόδετο Έγχρωμο βιβλίο τετράχρωμο
 • Τιμή καταλόγου
  110,00