Φυσική

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

Διαδικτυακό βιβλίο

Το διαδικτυακό βιβλίο «Στοιχειώδης κβαντική φυσική» όπως το βλέπετε εδώ ήταν μια πειραματική μορφή δια-δραστικού βιβλίου, εξέλιξη της οποίας είναι το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis που δημιουργήσαμε το 2015.

Όλο το περιεχόμενο του βιβλίου υπάρχει διαθέσιμο στα μαθήματα «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές» και «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 2: Οι βασικές εφαρμογές» του Στέφανου Τραχανά στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση με μια απλή εγγραφή στο Mathesis.

Η Adobe Flash μορφή του βιβλίου που υπάρχει εδώ από 1/1/2021 θα πάψει να είναι διαθέσιμη.

Έχοντας ως έναν από τους κεντρικούς τους στόχους «να προσφέρουν στον έλληνα φοιτητή και τον επαγγελματία επιστήμονα μια επιστημονική βιβλιογραφία στο ύψος των καθιερωμένων διεθνών προτύπων», οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφορες στις επαναστατικές αλλαγές που είναι αναπόφευκτο ότι θα επιφέρει στο πανεπιστημιακό βιβλίο η αναδυόμενη νέα εποχή της μαζικής ανοικτής διαδικτυακής εκπαίδευσης. Τούτο το ηλεκτρονικό πολυβιβλίο είναι η δική μας έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις αυτής της νέας εποχής.

Για να δείτε το διαδικτυακό βιβλίο χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον Adobe Flash Player. Οι διαδικτυακές διαλέξεις που συνόδευαν το βιβλίο δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Μπορείτε ωστόσο να παρακολουθήσετε δωρεάν τις σχετικές επικαιροποιημένες διαλέξεις εδώ.

Πατήστε εδώ για να “μπείτε” στο διαδικτυακό βιβλιο.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Στέφανος Τραχανάς διδάσκει, μεταξύ άλλων, κβαντική φυσική και διαφορικές εξισώσεις στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1983 έως σήμερα. Από το 1986 και μετά είναι μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και η διδασκαλία του στο τμήμα Φυσικής προσφέρεται δωρεάν.

Είναι συγγραφέας έντεκα πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στα παραπάνω πεδία καθώς και των βιβλίων Το φάντασμα της όπερας: Η επιστήμη στον πολιτισμό μας και Το αμάρτημα της Εύας: Φυσική κάτω από τ’ άστρα και δημιουργική μάθηση, τα οποία απευθύνονται στο ευρύτερο μορφωμένο κοινό. Το βιβλίο του An Introduction to Quantum Physics κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Wiley.

Το 2003 ανακηρύχτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ το 2012 του απονεμήθηκε το Εθνικό βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας Ξανθόπουλου - Πνευματικού. Για το σύνολο της προσφοράς του τιμήθηκε το 2015 με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ως ιδρυτικό μέλος και διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας μέχρι το 2013, είχε τη βασική ευθύνη για τη δημιουργία του πρώτου πανεπιστημιακού εκδοτικού οίκου της χώρας. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του στράφηκε στα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα και τους νέους δρόμους που αυτά ανοίγουν για την εξίσωση των ευκαιριών στην ποιοτική εκπαίδευση. Πιστεύει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει έξω από τις επαναστατικές αλλαγές που συντελούνται αλλού σε αυτό το θέμα και γι’ αυτόν το σκοπό πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Mathesis –ενός αυτόνομου και αυτοχρηματοδοτούμενου τμήματος των ΠΕΚ– στο οποίο και προσφέρει εθελοντικά την εργασία του τόσο ως διευθυντής του (πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) όσο και ως δάσκαλος ή συγγραφέας. Η επιτυχία του «πειράματος» είναι το προσωπικό του στοίχημα για τα επόμενα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • ISBN εντύπου
    Διαδικτυακό βιβλίο
  • Τρέχουσα έκδοση
    12/2020
  • Τιμή καταλόγου
    0,00