Φυσική

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

Διαδικτυακό βιβλίο

Το διαδικτυακό βιβλίο «Στοιχειώδης κβαντική φυσική» όπως το βλέπετε εδώ ήταν μια πειραματική μορφή δια-δραστικού βιβλίου, εξέλιξη της οποίας είναι το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis που δημιουργήσαμε το 2015.

Όλο το περιεχόμενο του βιβλίου υπάρχει διαθέσιμο στα μαθήματα «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές» και «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 2: Οι βασικές εφαρμογές» του Στέφανου Τραχανά στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση με μια απλή εγγραφή στο Mathesis.

Η Adobe Flash μορφή του βιβλίου που υπάρχει εδώ από 1/1/2021 θα πάψει να είναι διαθέσιμη.

Έχοντας ως έναν από τους κεντρικούς τους στόχους «να προσφέρουν στον έλληνα φοιτητή και τον επαγγελματία επιστήμονα μια επιστημονική βιβλιογραφία στο ύψος των καθιερωμένων διεθνών προτύπων», οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφορες στις επαναστατικές αλλαγές που είναι αναπόφευκτο ότι θα επιφέρει στο πανεπιστημιακό βιβλίο η αναδυόμενη νέα εποχή της μαζικής ανοικτής διαδικτυακής εκπαίδευσης. Τούτο το ηλεκτρονικό πολυβιβλίο είναι η δική μας έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις αυτής της νέας εποχής.

Για να δείτε το διαδικτυακό βιβλίο χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον Adobe Flash Player. Οι διαδικτυακές διαλέξεις που συνόδευαν το βιβλίο δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Μπορείτε ωστόσο να παρακολουθήσετε δωρεάν τις σχετικές επικαιροποιημένες διαλέξεις εδώ.

Πατήστε εδώ για να «μπείτε» στο διαδικτυακό βιβλιο.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Στέφανος Τραχανάς διδάσκει, μεταξύ άλλων, κβαντική φυσική και διαφορικές εξισώσεις στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1983 έως σήμερα. Είναι συγγραφέας εννέα πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στα παραπάνω πεδία και ενός βιβλίου για το ευρύτερο μορφωμένο κοινό με τίτλο Το φάντασμα της όπερας: Η επιστήμη στον πολιτισμό μας. Το βιβλίο του, An Introduction to Quantum Physics, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Wiley. Το 2003 ανακηρύχτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ το 2012 του απονεμήθηκε το Εθνικό βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας, το οποίο επιδίδεται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για το σύνολο της προσφοράς του τιμήθηκε το 2015 με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ως ιδρυτικό μέλος και διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης μέχρι το 2013 είχε τη βασική ευθύνη για τη δημιουργία του πρώτου πανεπιστημιακού εκδοτικού οίκου της χώρας. Τα τελευταία χρόνια το όνειρό του είναι η διαδικτυακή εκπαίδευση και το νέο είδος εκπαιδευτικού υλικού που θα χρειαστεί για να την στηρίξει. Πιστεύει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει έξω από τις επαναστατικές αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως σε αυτό το θέμα και γι' αυτόν το σκοπό πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Mathesis —ενός ιδιαίτερου τμήματος των ΠΕΚ— στο οποίο και προσφέρει εθελοντικά την εργασία του τόσο ως διευθυντής του (πλήρους απασχόλησης) όσο και ως δάσκαλος ή συγγραφέας. Η επιτυχία του «πειράματος» είναι το προσωπικό του στοίχημα για τα επόμενα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • ISBN
    Διαδικτυακό βιβλίο
  • Τρέχουσα έκδοση
    12/2020
  • Τιμή καταλόγου
    0,00