Πώς έγιναν τα αστέρια; Πόσο ζουν τα μικρά και πόσο τα μεγάλα; Γιατί πεθαίνουν; Πώς μοιάζουν μετά τον θάνατό τους; Γιατί χρωστάμε τη ζωή μας σε κάποιον supernova; Kαι τι είναι οι μαύρες τρύπες; Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και πώς έμοιαζε στα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής του; Γιατί οι γαλαξίες απομακρύνονται, πού πάνε και πόσο θα κρατήσει αυτό; Γιατί το φως κρυώνει; Γιατί το Σύμπαν είναι παντού το ίδιο και γιατί αυτό είναι τόσο αξιοθαύμαστο; Tο σύμπαν έγινε για μας ή υπάρχουν και άλλα σύμπαντα; Ένα λαμπρό βιβλίο πάνω σε αυτά τα συναρπαστικά ερωτήματα, γραμμένο με τον πρωτογενή ενθουσιασμό ενός αυθεντικού δημιουργού που ο τραγικός του θάνατος στέρησε τη διεθνή αστροφυσική κοινότητα από ένα από τα καλύτερα μυαλά της κι από μία σπάνια ανθρώπινη προσωπικότητα.

Για τη ζωή και έργο του Βασίλη Ξανθόπουλου δείτε την ιστοσελίδα που δημιούργησαν στη μνήμη του το Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης και το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ:

https://xanthopoulos.physics.uoc.gr/

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Βασίλης Κ. Ξανθόπουλος (1951–1990) ήταν Έλληνας φυσικομαθηματικός με εξειδίκευση στον τομέα της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Για τη ζωή και έργο του δείτε την ιστοσελίδα που δημιούργησαν στη μνήμη του το Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης και το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ: https://xanthopoulos.physics.uoc.gr/  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

AΣTEPIA: H ΖΩΗ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥΣ 

1. H κύρια ακολουθία

2. Ερυθροί γίγαντες

3. O θάνατος των αστεριών   

4. Λευκοί νάνοι

5. Αστέρες νετρονίων   

6. Σούπερνόβα

7. Μαύρες τρύπες

   

KOΣMOΛOΓIA: IΣΤΟΡΙΑ, ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ    

8. Η διαστολή του σύμπαντος

9. H μεγάλη έκρηξη

10. H προϊστορία του σύμπαντος  

11. H ιστορία του σύμπαντος

12. Το μέλλον του σύμπαντος

13. Το πληθωριστικό σύμπαν 

14. Το ανθρώπινο αξίωμα

        

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • ISBN εντύπου
  978-960-7309-11-2
 • ISBN
  960-7309-11-1
 • Κωδικός στον Εύδοξο
  714
 • A' έκδοση
  1986
 • Τρέχουσα έκδοση
  11/2016
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  130 14 21
 • Τιμή καταλόγου
  12,00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ