ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΓΗΡ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ (επιμ.)

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Για μια νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία ξεκίνησε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα το 2008, και σύντομα γενικεύθηκε, έπληξε τη χώρα μας με αναπάντεχη σφοδρότητα – τα εισοδήματα κατέρρευσαν, η ανεργία έφτασε το 27%, τα μισά τραπεζικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Γιατί συνέβη αυτό και τι πρέπει να γίνει για να μην το ξαναπάθουμε; Είναι προτιμότερο να μείνουμε στο ευρώ ή να φύγουμε; Τι θα κάνουμε με το τεράστιο δημόσιο χρέος; Είναι η λιτότητα το μόνο που μας περιμένει στο μέλλον;

Οι συγγραφείς του βιβλίου, που ανήκουν στην αφρόκρεμα των ελλήνων οικονομολόγων εδώ και στο εξωτερικό, διερευνούν τι είχε πάει στραβά στα πεδία της οικονομίας όπου η κρίση εκδηλώθηκε πιο έντονα, αλλά και σε τομείς πέρα απ’ αυτήν, και τι πρέπει να γίνει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ώστε να τεθούν οι βάσεις για να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία και να ορθοποδήσει η χώρα.

Γράφουν οι: Γεώργιος-Μάριος Αγγελέτος, Κώστας Αζαριάδης, Κώστας Αρκολάκης, Δημήτρης Βαγιανός, Νίκος Βέττας, Μανόλης Γαλενιανός, Χρήστος Γκενάκος, Αρίστος Δοξιάδης, Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδης, Γιάννης Μ. Ιωαννίδης, Πάνος Καναβός, Σταυρούλα Καρατζά, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γιάννης Κατσουλάκος, Χρήστος Κωτσόγιαννης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Κώστας Μεγήρ, Δάφνη Νικολίτσα, Χάρης Ντέλλας, Σταύρος Παναγέας, Ηλίας Παπαϊωάννου, Χριστόφορος Πισσαρίδης, Βασιλική Σκρέτα, Έφη Στεφοπούλου, Κυριάκος Σουλιώτης, Πλάτων Τήνιος, Μαργαρίτα Τσούτσουρα, Μαρία Φλεβοτόμου, Μιχάλης Χαλιάσος, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Χούπης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Επιστημονική επιμέλεια
  Δημήτρης Βαγιανός
  Νίκος Βέττας
  Κώστας Μεγήρ
  Χριστόφορος Πισσαρίδης
 • ISBN
  978-960-524-502-3
 • Έτος Α' έκδοσης
  2017
 • Τίτλος πρωτότυπου
  Beyond Austerity: Reforming the Greek Economy (The MIT Press, Οκτώβριος 2017)
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  800 17 24 σκληρόδετο
 • Τιμή καταλόγου
  50,00