Επιστήμη υπολογιστών

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ

Νέα έκδοση 2016. Μετάφραση της 3ης αμερικανικής έκδοσης
Μετάφραση: Ιωάννης Παπαδόγγονας

Κάποια από τα υπάρχοντα εγχειρίδια αλγορίθμων πραγματεύονται το θέμα τους με αυστηρότητα, αλλά είναι ελλιπή· κάποια άλλα καλύπτουν μεν μεγάλη έκταση διδακτικής ύλης, αλλά στερούνται αυστηρότητας. Η Εισαγωγή στους αλγορίθμους συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την αυστηρότητα με την πληρότητα. Το βιβλίο καλύπτει σε βάθος ένα ευρύ φάσμα αλγορίθμων, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανάλυση και τη σχεδίασή τους προσιτή σε αναγνώστες κάθε επιπέδου. Το κάθε κεφάλαιο είναι σχετικά αυτοτελές, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη μονάδα μελέτης. Οι αλγόριθμοι περιγράφονται σε φυσική γλώσσα και σε έναν ψευδοκώδικα σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι εύληπτος από οποιονδήποτε έχει έστω και ελάχιστη εμπειρία προγραμματισμού. Η εξήγηση της λειτουργίας τους διατηρείται σε στοιχειώδες επίπεδο χωρίς να θυσιάζεται η εμβάθυνση ή η μαθηματική αυστηρότητα.

Το βιβλίο χρησιμοποιείται ευρύτατα σε πανεπιστημιακές σχολές σε ολόκληρο τον κόσμο, και έχει καθιερωθεί ως κλασική πηγή αναφοράς για τους επαγγελματίες της επιστήμης υπολογιστών. Η δεύτερη ελληνική έκδοση (μετάφραση της τρίτης αμερικανικής) έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί σε όλη της την έκταση. Περιλαμβάνει δύο νέα κεφάλαια, με αντικείμενο τα δένδρα van Emde Boas και τους πολυνηματικούς αλγορίθμους, και σημαντικές προσθήκες στο κεφάλαιο για τις αναδρομικές σχέσεις (το οποίο πλέον τιτλοφορείται «Διαίρει-και-κυρίευε»)· πραγματεύεται επίσης καλύτερα τον δυναμικό προγραμματισμό και τους άπληστους αλγορίθμους, και εισάγει στην ύλη των δικτύων ροής μια νέα έννοια ροής βάσει ακμών. Στη νέα έκδοση έχουν επίσης προστεθεί πολλές καινούργιες ασκήσεις και επιπλέον προβλήματα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

THOMAS H. CORMEN

Ο Thomas H. Cormen είναι ομότιμος καθηγητής στο Dartmouth College, στο οποίο και διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Το 2022, εκλέχθηκε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του New Hampshire.

CHARLES E. LEISERSON

Ο Charles Eric Leiserson είναι καθηγητής και διευθύνων του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

RONALD L. RIVEST

Ο Ronald Linn Rivest είναι κρυπτογράφος και επιστήμονας υπολογιστών. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

CLIFFORD STEIN

Ο Clifford Seth Stein είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανικής Μηχανικής και Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, στο οποίο επίσης διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Μετάφραση
  Ιωάννης Παπαδόγγονας
 • Επιμέλεια έκδοσης
  Ιωάννης Παπαδόγγονας
 • Επιστημονική εποπτεία
  Λεωνίδας Γεωργιάδης
  Ιωάννης Εμίρης
  Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος
  Ανδρέας Συμεωνίδης
  Δημήτριος Φωτάκης
 • ISBN εντύπου
  978-960-524-473-6
 • ISBN e-book
  978-960-524-936-6
 • Κωδικός στον Εύδοξο
  59359780
 • Τρέχουσα έκδοση
  3/2021
 • Τίτλος πρωτοτύπου
  "Introduction to Algorithms", 3rd edition
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  1312 21 28 σκληρόδετο
 • Τιμή καταλόγου
  80,00