Φυσική

ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΗ

Μετάφρασης της 3ης αμερικανικής εκδοσης
Μετάφραση: Ανδρομάχη Σπανού

Βασικό ανάγνωσμα για κάθε ειδικό στις επιστήμες της Γης, αυτό το κλασικό σύγγραμμα παρέχει, για περισσότερο από τριάντα χρόνια, σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές τα θεμελιώδη εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη μιας ποσοτικής κατανόησης των φυσικών διεργασιών της στερεάς Γης. Η παρούσα τρίτη έκδοση περιλαμβάνει δύο νέα κεφάλαια που καλύπτουν την αριθμητική μοντελοποίηση καθώς και γεωφυσικές εφαρμογές στο MATLAB, ενώ το κυρίως κείμενο υποστηρίζεται πλέον από ένα πλήθος online κωδίκων στο MATLAB, οι οποίοι δίνουν στους φοιτητές τη δυνατότητα να συλλάβουν τις πρακτικές πτυχές της υπολογιστικής μοντελοποίησης.

• Πλήρως επικαιροποιημένο, το βιβλίο περιλαμβάνει νέο υλικό σχετικά με την πλανητική γεωφυσική και άλλα θέματα από την αιχμή της έρευνας.

• Περιλαμβάνει πλήθος από εικόνες, οι σημαντικότερες των οποίων παρατίθενται και έγχρωμες σε ειδικό ένθετο.

• Ασκήσεις εντός του κειμένου επιτρέπουν στους φοιτητές να εφαρμόσουν τη θεωρία καθώς προχωρούν σε κάθε κεφάλαιο, ενώ απαντήσεις σε επιλεγμένες ασκήσεις στηρίζουν την αυτοδιδασκαλία.

• Προσεκτικά επιλεγμένη περαιτέρω βιβλιογραφία ενθαρρύνει τον αναγνώστη να εμβαθύνει σε θέματα ενδιαφέροντος.

ΕΤ: Tο βιβλίο υπάγεται στον Nόμο περί Eνιαίας Tιμής Bιβλίου, δηλαδή ισχύει μέγιστη έκπτωση 10%.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

DONALD L. TURCOTTE

Ο Donald L. Turcotte είναι ομότιμος Διακεκριμένος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Davis (UCD). Εκτός από αυτό το βιβλίο, ο Turcotte είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας των βιβλίων Fractals and Chaos in Geology and Geophysics (Cambridge University Press, 1992 και 1997) και Mantle Convection in the Earth and Planets (από κοινού με τους Gerald Schubert και Peter Olson, Cambridge University Press, 2001), καθώς και  περισσότερων των 400 ερευνητικών δημοσιεύσων. Είναι Εταίρος της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU), Επίτιμος Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU) και Εταίρος της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής (GSA). Είναι επίσης μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α. και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Έχει βραβευθεί με διάφορα μετάλλια, όπως το Μετάλλιο Day της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής, το Μετάλλιο Wegener της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών, τα Μετάλλια Bowie και Whitten της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, το Μετάλλιο Αριστείας Regents (Πολιτεία της Νέας Υόρκης) και το Βραβείο Διακεκριμένου Αποφοίτου του Caltech.


GERALD SCHUBERT

Ο Gerald Schubert είναι ομότιμος Διακεκριμένος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογικών, Πλανητικών και Διαστημικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Είναι συν-συγγραφέας από κοινού με τους Donald Turcotte και Peter Olson του βιβλίου Mantle Convection in the Earth and Planets (Cambridge University Press, 2001) και συγγραφέας περισσότερων των 530 ερευνητικών δημοσιεύσεων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος πλανητικών αποστολών της NASA και έχει διατελέσει μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών έγκριτων επιστημονικών περιοδικών όπως τα Icarus, Journal of Geophysical Research, Geophysical Research Letter και Annual Reviews of Earth and Planetary Sciences. Είναι Εταίρος της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης και κάτοχος του Μετάλλιου James B. MacElwane και του Μετάλλιου Harry H. Hess. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α. και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Πρόλογος στην τρίτη έκδοση

1. Η τεκτονική των λιθοσφαιρικών πλακών
2. Τάση και παραμόρφωση στα στερεά σώματα
3. Ελαστικότητα και λιθοσφαιρική κάμψη
4. Μετάδοση θερμότητας
5. Βαρύτητα
6. Μηχανική ρευστών
7. Ρεολογία πετρωμάτων
8. Ρήγματα
9. Ροές σε πορώδη μέσα
10. Χημική γεωδυναμική
11. Αριθμητικά εργαλεία
12. Γεωφυσικές εφαρμογές της υπολογιστικής μοντελοποίησης

Παράρτημα Α: Σύμβολα και μονάδες
Παράρτημα Β: Φυσικές σταθερές και ιδιότητες
Παράρτημα Γ: Απαντήσεις σε επιλεγμένα προβλήματα
Παράρτημα Δ: Λύσεις στο MATLAB για επιλεγμένα προβλήματα

Βιβλιογραφία
Ευρετήριο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Επιστημονική επιμέλεια
  Κωνσταντίνος Αθανασάς
 • Μετάφραση
  Ανδρομάχη Σπανού
 • ISBN εντύπου
  978-960-524-903-8
 • Κωδικός στον Εύδοξο
  112697744
 • A' έκδοση
  10/2022
 • Τίτλος πρωτοτύπου
  Geodynamics, 3rd edition
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  680 21 28 σκληρόδετο
 • Τιμή καταλόγου
  65,00