ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣΧημεία

ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων)

(μετάφραση της 9ης ξενόγλωσσης έκδοσης)
Μετάφραση: Αναστασιάδης Σπύρος Χ. Παπαθεοδώρου Γιώργος Ν. Φαράντος Σταύρος Φυτάς Γιώργος Δεληγιάννης Κωνσταντίνος Κοπιδάκης Νίκος Κωτσόπουλος Γιάννης Πυρπασόπουλος Σεραπίων Παπαγιαννακόπουλος Πάνος Κοσμάς Μάριος

A.  Ξεφυλλίστε το βιβλίο (Κεφάλαιο 1)

B.  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ
Για να δείτε το ηλεκτρονικό συμπλήρωμα πατήστε εδώ.
Αν δεν εμφανίζονται τα java-applets, πατήστε εδώ για να δείτε οδηγίες

Έντυπο 110,00 33,00 Προσθήκη στο καλάθι

Η «Φυσικοχημεία του Atkins» αποτελεί ίσως το πιο καταξιωμένο διεθνώς προπτυχιακό σύγγραμμα στο αντικείμενό του. Η συγγραφική ομάδα προσπαθεί συνεχώς να ανανεώνει το περιεχόμενο του βιβλίου, ακολουθώντας την πρόοδο της επιστήμης, με την ενσωμάτωση σε αυτό πολλών σύγχρονων εφαρμογών των αρχών της φυσικοχημείας. Η νέα μετάφραση στα ελληνικά (από την 9η αγγλική έκδοση) συντονίζεται με αυτήν την προσπάθεια, σε τούτη την επίτομη, έγχρωμη έκδοση.

Το εύρος της ύλης που καλύπτεται στο βιβλίο είναι πολύ μεγάλο. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι έννοιες της Θερμοδυναμικής και οι εφαρμογές τους, μελετώνται οι μεταπτώσεις φάσης και η χημική ισορροπία και γίνεται αναφορά στην Ηλεκτροχημεία. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος αναπτύσσονται οι αρχές και οι βασικές έννοιες της Κβαντικής Μηχανικής, με εφαρμογή των οποίων στη συνέχεια μελετάται η δομή των ατόμων και των μορίων. Οι γνώσεις αυτές, αλλά και η μελέτη της συμμετρίας των μορίων, συνδυάζονται για την ερμηνεία των ατομικών και μοριακών φασμάτων σε τρία κεφάλαια αφιερωμένα στη φασματοσκοπία. Η παρουσίαση της Στατιστικής Θερμοδυναμικής συνδέει το δεύτερο μέρος με τις έννοιες της θερμοδυναμικής που αναπτύχθηκαν στο πρώτο. Τέλος, μελετώνται οι ιδιότητες των μακρομορίων και των στερεών. Στο τρίτο μέρος αναπτύσσεται η κινητική θεωρία των αερίων και μελετώνται τα φαινόμενα μεταφοράς. Στη συνέχεια, ορίζεται η ταχύτητα αντίδρασης και γίνεται μια εκτενής μελέτη των μηχανισμών και της δυναμικής απλών, αλλά και σύνθετων, χημικών αντιδράσεων, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο εξηγείται η δράση των καταλυτών.

Οι συγγραφείς έχουν δώσει μεγάλο βάρος στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίον η δομή του ίδιου του βιβλίου βοηθά στη μελέτη του. Στην αρχή κάθε ενότητας υπάρχει μια σύνοψη των κύριων σημείων που αναπτύσσονται σε αυτήν, και στο τέλος κάθε κεφαλαίου μια σύνοψη των κύριων εξισώσεων. Όπου είναι απαραίτητο, έχει προστεθεί στο τέλος του κεφαλαίου ένα μαθηματικό συμπλήρωμα, στο οποίο παρουσιάζονται σύντομα οι έννοιες των μαθηματικών που πρέπει να γνωρίζει κανείς για την πλήρη κατανόηση της αντίστοιχης ύλης. Πολλά συμβουλευτικά σχόλια έχουν προστεθεί στη ροή του κειμένου, καθώς επίσης και πολλά σύντομα παραδείγματα εφαρμογής των τύπων.

Η παρουσίαση των εννοιών εξακολουθεί να γίνεται με τρόπο απλό, χωρίς όμως να παραβλέπεται η επιστημονική αυστηρότητα, όπου αυτή είναι αναγκαία. Τα πολυάριθμα παραδείγματα, οι λυμένες ασκήσεις καθώς και η πλούσια συλλογή άλυτων ασκήσεων και προβλημάτων βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Πολλά από τα άλυτα προβλήματα που έχουν προστεθεί αντλούν δεδομένα από αποτελέσματα πραγματικών πειραμάτων, που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη την ευκαιρία να αντιληφθεί την άμεση σχέση που έχει πάντα στην επιστήμη η θεωρία με το πείραμα. Τέλος, οι συγγραφείς έχουν προσπαθήσει να αναδείξουν τη διαθεματικότητα της φυσικοχημείας, προσθέτοντας ενότητες που καταδεικνύουν την επίδρασή της σε άλλες επιστήμες, όπως η βιολογία, η επιστήμη περιβάλλοντος, η επιστήμη υλικών κ.λπ.

****

Σημείωση: Τα (ανεξάρτητα) βιβλία με τις λύσεις των ασκήσεων και των προβλημάτων δεν διατίθενται από τις ΠΕΚ. Πρόκειται για τα “Student’s solution manual to accompany Atkins’ Physical Chemistry, 9th ed.”, ISBN 978-0-19-958397-3, και “Instructor’s solution manual to accompany Atkins’ Physical Chemistry, 9th ed.”, ISBN 978-0-19-958396-6.

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

PETER ATKINS

Ο Peter Atkins είναι Εταίρος του Κολλεγίου Lincoln, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει γράψει πάνω από 60 βιβλία, μεταξύ των οποίων το παγκοσμίως καταξιωμένο σύγγραμμα Φυσικοχημεία (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης). Στα βιβλία του για το ευρύτερο κοινό περιλαμβάνονται Το περιοδικό βασίλειο (Κάτοπ­τρο, 1996) και Η Δημιουργία – αναθεωρημένη (Κάτοπτρο, 1996). Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στη Γαλλία, το Ισραήλ, τη Νέα Ζηλανδία και την Κίνα.

 

JULIO DE PAULA

Ο Julio C. de Paula είναι καθηγητής Χημείας στο Lewis & Clark College. Έχει τιμηθεί με βραβεία για το διδακτικό και ερευνητικό του έργο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

0. Θεμελιώδεις έννοιες

ΜΕΡΟΣ 1: Ισορροπία
1. Οι ιδιότητες των αερίων
Μαθηματικό υπόβαθρο 1: Παραγώγιση και ολοκλήρωση
2. Ο Πρώτος Νόμος
Μαθηματικό υπόβαθρο 2: Λογισμός πολλών μεταβλητών
3. Ο Δεύτερος Νόμος
4. Φυσικοί μετασχηματισμοί καθαρών ουσιών
5. Απλά μείγματα
6. Χημική ισορροπία

ΜΕΡΟΣ 2: Δομή της ύλης
7. Κβαντική θεωρία: εισαγωγή και βασικές αρχές
Μαθηματικό υπόβαθρο 3: Μιγαδικοί αριθμοί
8. Κβαντική θεωρία: τεχνικές και εφαρμογές
Μαθηματικό υπόβαθρο 4: Διαφορικές εξισώσεις
9. Ατομική δομή και ατομικά φάσματα
Μαθηματικό υπόβαθρο 5: Διανύσματα
10. Μοριακή δομή
Μαθηματικό υπόβαθρο 6: Πίνακες
11. Μοριακή συμμετρία
12. Μοριακή φασματοσκοπία 1: περιστροφικά και δονητικά φάσματα
13. Μοριακή φασματοσκοπία 2: ηλεκτρονιακές μεταβάσεις
14. Μοριακή φασματοσκοπία 3: μαγνητικός συντονισμός
15. Στατιστική θερμοδυναμική 1: οι έννοιες
16. Στατιστική θερμοδυναμική 2: εφαρμογές
17. Μοριακές αλληλεπιδράσεις
18. Υλικά 1: μακρομόρια και αυτοσυγκρότηση
19. Υλικά 2: στερεά
Μαθηματικό υπόβαθρο 7: Σειρές Fourier και μετασχηματισμοί Fourier

ΜΕΡΟΣ 3: Μεταβολές
20. Μόρια σε κίνηση
21. Ταχύτητα χημικών αντιδράσεων
22. Η δυναμική των αντιδράσεων
23. Κατάλυση

Τμήμα πηγών
Απαντήσεις σε ασκήσεις και προβλήματα
Ευρετήριο

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Μετάφραση
  Αναστασιάδης Σπύρος Χ.
  Παπαθεοδώρου Γιώργος Ν.
  Φαράντος Σταύρος
  Φυτάς Γιώργος
  Δεληγιάννης Κωνσταντίνος
  Κοπιδάκης Νίκος
  Κωτσόπουλος Γιάννης
  Πυρπασόπουλος Σεραπίων
  Παπαγιαννακόπουλος Πάνος
  Κοσμάς Μάριος
 • Επιμέλεια
  Γιάννης Κωτσόπουλος
  Νίκος Θεοχαρόπουλος
 • ISBN εντύπου
  978-960-524-431-6
 • Κωδικός στον Εύδοξο
  41954666
 • A' έκδοση
  2014
 • Τρέχουσα έκδοση
  12/2018
 • Τεχνικά χαρακτηριστικά
  1104 21 29 σκληρόδετο Έγχρωμο βιβλίο τετράχρωμο
 • Τιμή καταλόγου
  110,00